קיצ'רי
החומרים: אורז בסמטי , מש צהוב
(לנפות לפני הבישול) - שימוש בכמות שווה - ולשטוף.
להוסיף ירקות - קישואים, גזר (הקלים לעיכול - רצוי אורגנים).
תבלינים: זרעי כמון, כורכום, גרעיני כוסברה (או טחונים),
עלי דפנה, ג'ינג'ר (זנגויל).
לשים גי (חמאה שרתחה עד הפכה לזהוב שקוף)
בסיר ולטגן את כל המרכיבים בתוך הגי-תבלינים + אורז + ירקות + עדשים.
לאחר מכן להעביר לסיר להוסיף מים ומלח.
קיצ'רי בסיום הבישול טפל - ניתן להוסיף תבלינים.
כיצד מכינים גי?
חמאה בסיר קר (לא אלומיניום).
מרתיחים , כשמתחיל להיווצר שקוף זהוב,
מעבירים לבישול על אש קטנה עד שהנוזל הופך צלול.
לבדיקה - מטפטפים טיפת מים - עם שמיעת הפיצפוץ - הגי מוכן.
צ'אנאדל (חומוס חצוי) ובטטה
הצאנה מחוספס מעט, יבש מעט (V), הבטטה - (K) ביחד יש איזון.
גי בסיר, תבלינים: זנגויל טרי קצוץ קטן, זרעי כמון, חילתית,
(לטגן את התבלינים הטריים ראשונים ולאחר מכן את היבשים),
אבקת כוסברה, הל טחון, אבקת חילבה.
להוסיף בטטה ולטגן אותה בגי בתוספת התבלינים ולערבב, לשים לב שלא יישרף.
להוסיף את הצ'אנאדל, מים ומלח.
בתבשיל ישנם כל הטעמים. ניתן להוסיף טעם חמוץ - לימון בסוף הבישול.
תערובת ירקות
לחמם גי בסיר, להוסיף את הירקות החתוכים,
את הכרובית יש לטגן עד שהנוזל בכרובית מתייבש,
להוסיף את התבלינים - כמון (נוגד גזים), חילתית,
כוסברה טחונה, להוסיף אורדל
כתבלין (הוא נותן טעם של בשר), ג'ינג'ר טרי קצוץ, קינמון,
(ניתן להוסיף גם עלי נענע טריים), כורכום, חילבה,
(את החילבה עדיף לטגן מראש) להוסיף את הברוקולי, מים ומלח.
אורז
תבלינים - קינמון, מוסקט, הל, זנגויל, קשיו
לחמם גי בסיר, להוסיף מקל קינמון ולטגן, מוסקט, הל, זנגויל טחון.
להוסיף אורז (שטוף) ולטגן קצת את האורז עד שיתייבש.
להוסיף מים ומלח ולכסות את הסיר.
לטגן אגוזי קשיו במחבת נפרד עם גי ולהוסיף צימוקים.
להעביר האורז לקערה ולהוסיף מלמעלה קשיו + צימוקים מטוגנים.
בננה בתוספת דבש
בננה מעוכה ודבש - K
למנה ראשונה (כפי שאוכלים לפני האוכל תמרים או תאנים.
לאסי
יוגורט ביו (חלק אחד), מים (שלושה חלקים).
או שליש יוגורט ושני שליש מים.
מלוח - להוסיף מלח וזנגויל, כוסברה טחונה,
כמון טחון או זרעי כמון - הכל קלוי במחבת ללא שומן.
מתוק - כפית גדושה של דבש.
תבלינים: מוסקט, הל, זנגויל, קינמון.
חלב - עם תבלינים מתוקים - זנגויל, מוסקט, קינמון, הל, ציפורן.
ולהרתיח.
אם רעבים כשעתיים לאחר הארוחה - לרעבים במיוחד ולעיתים תכופות.
רצוי לאכול לפי הסדר:
1. קצת מתוק ושמנוני - לדוגמא : בננה בתוספת דבש.
אגוז עם תאנים.
2. קצת סלט.
3. לאכול מן הכבד לקל
קיטניות אורדל,בורגול,בטטה
דגן - בורגול, אורז, מש
ירקות,ירק, אורז
בסיום הארוחה לשתות לאסי - העוזר לאגני, (פירוק האוכל)
מקרר את הפיטה ומחזיר את החיידקים הטובים החסרים.
במהלך הארוחה - ניתן לשתות לגימות קטנות של לאסי.
חלב עם פירות - גורם למחלות עור.
חלב רק עם מתוק (תבלינים).
חלב עם פירות וגבינה - אסור.
חלב רצוי לשתות לפני הארוחה או בבוקר על קיבה ריקה, או לפני השינה.
לשון לבנה - עיכול החלב לא טוב.
החומרים: אורז בסמטי , מש צהוב
(לנפות לפני הבישול) - שימוש בכמות שווה - ולשטוף.
להוסיף ירקות - קישואים, גזר (הקלים לעיכול - רצוי אורגנים).
תבלינים: זרעי כמון, כורכום, גרעיני כוסברה (או טחונים),
עלי דפנה, ג'ינג'ר (זנגויל).
לשים גי (חמאה שרתחה עד הפכה לזהוב שקוף)
בסיר ולטגן את כל המרכיבים בתוך הגי-תבלינים + אורז + ירקות + עדשים.
לאחר מכן להעביר לסיר להוסיף מים ומלח.
קיצ'רי בסיום הבישול טפל - ניתן להוסיף תבלינים.
כיצד מכינים גי?
חמאה בסיר קר (לא אלומיניום).
מרתיחים , כשמתחיל להיווצר שקוף זהוב,
מעבירים לבישול על אש קטנה עד שהנוזל הופך צלול.
לבדיקה - מטפטפים טיפת מים - עם שמיעת הפיצפוץ - הגי מוכן.
צ'אנאדל (חומוס חצוי) ובטטה
הצאנה מחוספס מעט, יבש מעט (V), הבטטה - (K) ביחד יש איזון.
גי בסיר, תבלינים: זנגויל טרי קצוץ קטן, זרעי כמון, חילתית,
(לטגן את התבלינים הטריים ראשונים ולאחר מכן את היבשים),
אבקת כוסברה, הל טחון, אבקת חילבה.
להוסיף בטטה ולטגן אותה בגי בתוספת התבלינים ולערבב, לשים לב שלא יישרף.
להוסיף את הצ'אנאדל, מים ומלח.
בתבשיל ישנם כל הטעמים. ניתן להוסיף טעם חמוץ - לימון בסוף הבישול.
תערובת ירקות
לחמם גי בסיר, להוסיף את הירקות החתוכים,
את הכרובית יש לטגן עד שהנוזל בכרובית מתייבש,
להוסיף את התבלינים - כמון (נוגד גזים), חילתית,
כוסברה טחונה, להוסיף אורדל
כתבלין (הוא נותן טעם של בשר), ג'ינג'ר טרי קצוץ, קינמון,
(ניתן להוסיף גם עלי נענע טריים), כורכום, חילבה,
(את החילבה עדיף לטגן מראש) להוסיף את הברוקולי, מים ומלח.
אורז
תבלינים - קינמון, מוסקט, הל, זנגויל, קשיו
לחמם גי בסיר, להוסיף מקל קינמון ולטגן, מוסקט, הל, זנגויל טחון.
להוסיף אורז (שטוף) ולטגן קצת את האורז עד שיתייבש.
להוסיף מים ומלח ולכסות את הסיר.
לטגן אגוזי קשיו במחבת נפרד עם גי ולהוסיף צימוקים.
להעביר האורז לקערה ולהוסיף מלמעלה קשיו + צימוקים מטוגנים.
בננה בתוספת דבש
בננה מעוכה ודבש - K
למנה ראשונה (כפי שאוכלים לפני האוכל תמרים או תאנים.
לאסי
יוגורט ביו (חלק אחד), מים (שלושה חלקים).
או שליש יוגורט ושני שליש מים.
מלוח - להוסיף מלח וזנגויל, כוסברה טחונה,
כמון טחון או זרעי כמון - הכל קלוי במחבת ללא שומן.
מתוק - כפית גדושה של דבש.
תבלינים: מוסקט, הל, זנגויל, קינמון.
חלב - עם תבלינים מתוקים - זנגויל, מוסקט, קינמון, הל, ציפורן.
ולהרתיח.
אם רעבים כשעתיים לאחר הארוחה - לרעבים במיוחד ולעיתים תכופות.
רצוי לאכול לפי הסדר:
1. קצת מתוק ושמנוני - לדוגמא : בננה בתוספת דבש.
אגוז עם תאנים.
2. קצת סלט.
3. לאכול מן הכבד לקל
קיטניות אורדל,בורגול,בטטה
דגן - בורגול, אורז, מש
ירקות,ירק, אורז
בסיום הארוחה לשתות לאסי - העוזר לאגני, (פירוק האוכל)
מקרר את הפיטה ומחזיר את החיידקים הטובים החסרים.
במהלך הארוחה - ניתן לשתות לגימות קטנות של לאסי.
חלב עם פירות - גורם למחלות עור.
חלב רק עם מתוק (תבלינים).
חלב עם פירות וגבינה - אסור.
חלב רצוי לשתות לפני הארוחה או בבוקר על קיבה ריקה, או לפני השינה.
לשון לבנה - עיכול החלב לא טוב.