קנדידה היא סוג של פטרייה הקיימת באופן נורמלי במעיים של כל אדם,
כאשר אוכלוסיית חיידקי המעיים במצב תקין (פלורת המעיים תקינה)
ומערכת החיסון מתפקדת טוב - ישנו איזון חיובי- כלומר הרבה חיידקים טובים,
לעומת שליליים ומידת הגידול של הקנדידה נמוכה- היא קיימת אבל לא גורמת נזק.
קיימים מקרים בהם יש גידול מופרז של הפטרייה ופלורת המעיים -
לא מצליחה להגן על הגוף מפניה.
גורמים לגדילת יתר של קנדידה-
שימוש ממושך באנטיביוטיקה - הורג בין היתר גם את החיידקים הטובים
"החפים מפשע" ולכן פוגעת בפלורת המעיים, לאחר שימוש נרחב באנטיביוטיקה,
יש אנשים הסובלים מבעיות עיכול ומגידול יתר של פטריות בגוף
(בין היתר גם פטריות וגינליות).
לכן חשוב כל-כך בכל מקרה של נטילת אנטיביוטיקה -
לפצות את הפלורה הטבעית של המעיים ע"י תוסף טבעי של חיידקים פרוביוטיים
(המכיל אסידופולוס וביפידום).
גלולות למניעת הריון- מגדילות את הסיכוי לחלות בקנדידה.
תרופות קורטיקו- סטרואידיות
צריכה רבה של סוכרים מזוקקים ושמרים- הקנדידה היא פטרייה שניזונה ממזונות אלו,
זה מצע הגידול שלה ולכן אנשים הסובלים מבעיה זו,
פעמים רבות מרגישים תשוקה בלתי מוסברת למזונות מתוקים, בצקים, מאפים וכו'.
מתח/ STRESS- מחליש את מערכת החיסון של הגוף,מערכת ההגנה שלו,
ובנוסף גורם להפרשת הורמונים המשפיעים על רמות הסוכר בגוף ולכן על גידול הפטרייה.
סימפטומים נפוצים-
הקנדידה אמנם מקורה במערכת העיכול, במעי, אך יכולה לפלוש משם כמעט לכל מערכות הגוף השונות.
הקנדידה מפריעה לספיגה של מרכיבים חיוניים לגוף (חומצות אמינו,
ויטמינים ומרכיבים נוספים) מחלישה את מערכת החיסון ועלולה להחליש את הגוף כולו.
היא יכולה לפלוש מדפנות המעי או דרך האנוס למערכת המין והשתן (בעיקר אצל נשים)
ומאזורים אלו לדם ולכל יתר הגוף.
על כל אדם היא משפיעה בדרך קצת שונה, לעיתים רק חלק מהמערכות נפגעות,
מספיק שאתה סובל רק מחלק מהסימפטומים כדי לחשוד שמדובר בבעיה זו.
למה גורמת הקנדידה?
נפיחות בבטן, גזים, התכווצויות במעיים, גירוי בפי הטבעת ושינוי בתפקוד המעיים,
כאבי בטן, שלשול, עצירות, תסמונת המעי העצבני. ריר בצואה.
סימפטומים הקשורים למערכת השתן ואיברי המין- פטרייה בנרתיק,
זיהומים חוזרים בשלפוחית השתן, הפרשות וגינליות, גירודים.
אין אונות, ירידה בתשוקה המינית, תכיפות גבוהה במתן שתן.
סימפטומים הקשורים למערכת ההורמונלית- תופעות הקשורות למחזור - כאבים, נפיחות,
PMS (תסמונת טרום ויסתית- המתבטאית ב-עצבנות,
מתח, כאבים ותשוקה גדולה למתוקים בתקופה שלפני המחזור)
או אי סדירות במחזור.
מערכת העצבים- שינויים במצב הרוח, דיכאון, עצבנות, חוסר ריכוז, ירידה בזיכרון.
מערכת החיסון- חולשה כללית, אלרגיות, רגישות לכימיקלים (לריח טבק, בשמים ועוד),
גודש באף או הפרשות, פה יבש, ריח רע בנשימה, כאבי שרירים, כאבי מפרקים, התקררויות תכופות.
בנוסף- תשוקה מוגזמת לפחמימות יתר, לסוכרים ולשמרים.
עייפות, כבדות, תחושת ערפול וטשטוש.
לעיתים קרובות הבעיה גורמת לתגובות אלרגיה לרעלנים בסביבה ובמזון.
האדם עלול להפוך להיות אלרגי למזונות רבים.
במקרים חמורים, אם בעיה זו לא מטופלת לאורך זמן,
היא עלולה לגרום למחלות קשות של מערכת החיסון ומחלות אוטואימוניות
(בהן הגוף תוקף את עצמו כאילו היה גורם זר).
מהי קנדידה בראייה סינית ???
מצב של גידול יתר של קנדידה נחשב כ עודף לחות בגוף המתבטא בתחושת כבדות,
מחשבה לא ממוקדת, חוסר וריכוז, טשטוש מחשבתי,
אפשרות גבוהה להידבקות בשמרים ומיקרואורגניזמים אחרים,
מצבים של הצטברות ליחה בגוף- כמו בצקות ועודף הפרשת ליחה.
חלק גדול מהסימפטומים קשורים גם לחוסר איזון באיברים שונים,
לדוגמה- חולשה, עייפות, נפיחות בבטן, בעיות עיכול, חוסר ריכוז,
תשוקה למתוקים יכולים להיות קשורים למצב של חולשת אנרגיית (צ'י) הטחול.
עצבנות, שינויים במצב-רוח, כאבי מחזור,
תסמונת טרום ויסתית- מתארים מצב של חסימת צ'י הכבד.
הסיבות להיווצרות מצב זה -
ליחה נגרמת בשל אכילת יתר של מזונות יוצרי ליחה- אכילת מזונות קרים, מתוקים מידי.
עפ"י הרפואה הסינית אכילה לאורך זמן של מזונות שלא עברו כלל בישול
(לדוגמה פירות וירקות טריים) מחלישה את מערכת העיכול ואת הטחול
(בעיקר באנשים שמראש סובלים מחולשה של מערכת זו, נטייה לשלשולים וכו').
מעט חימום (הקפצה מהירה במחבט בחום גבוה) מקל מאוד על תהליך העיכול.
כמו כן מזיקים-
מזונות אלכוהוליים, רעלים, עודף אכילה וצירופי מזון מורכבים.
אנטיביוטיקה מלבד העובדה שהיא פוגעת בחיידקים הטובים במעיים
יש לה איכות מקררת וזוהי סיבה נוספת לפגיעה במערכת העיכול.
גלולות למניעת הריון- גורמות לחוסר איזון במערכת ההורמונלית ובאיברים- הטחול והכבד.
לאיברים אלו חשיבות רבה בתפקוד מערכת העיכול, המחזור ועוד.
הכבד נפגע גם ממתח, רגשות מודחקים, כעסים, רעלים, אלכוהול,
מזון מטוגן ושומני, מזון תעשייתי (ג'אנק פוד).
אז מה עושים ???
אם אתם חושדים שאתם סובלים מקנדידה גשו לאיש מקצוע שיערוך אבחון ויברר -
אם מדובר באמת בבעיה זו או בחוסר איזון אחר ויפנה אתכם לבדיקות במידת הצורך.
(בדיקה להימצאות קנדידה מתבצעת בד"כ באמצעות דגימת צואה).
להתחיל ולהשתדל - להימנע משימוש בגלולות,בתרופות
ובאנטיביוטיקה באם ישנה אלטרנטיבה אחרת.
אם אתם נחשפים למתח רב בחיי היומיום - השתדלו להפחית את הגורמים למתח בחיי היומיום,
השתדלו למצוא דרכים להירגע- לצאת מהשיגרה הלוחצת- לקחת חופש,
לנוח, לשמוע מוסיקה, לטייל, לצאת להליכה בחוץ,
לפנק את עצמכם באמבטיה חמה ובטיפולים מרגיעים במגע- שיאצו,
רפלקסולוגיה וכו' (לאחר טיפול טוב תצאו בתחושה של רעננות, כאילו נולדתם מחדש).
מה יש, למה לא ? מגיע לכם !!!
אפ אובחנתם כסובלים מקנדידה תקבלו ייעוץ מפורט שיכלול דיאטה מתאימה,
ושימוש בתוספי מזון- ויטמינים וצמחי מרפא שיגרמו לעצירת התפתחות הקנדידה,
ובמשך הזמן להורדה משמעותית ברמתה, הדיאטה היא לא קלה,
וצריך להתמיד בה לאורך זמן, אך רק בדרך זו תוכלו להשיג הקלה משמעותית במצבכם.
טיפול בקנדידה הוא אינו פשוט - ויכול לקחת מספר חודשים עד לריפוי,
והסבלנות משתלמת ביותר וברוב המקרים כאשר אדם זוכה שוב לאיכות החיים,
לתחושת בריאות שליוותה אותו בעבר, שכח כבר שאפשר להרגיש כל-כך טוב-
הוא מתמלא מוטיבציה ורצון להתמיד בתזונה המיוחדת הזו מתוך הבנה שזה מה שמביא לו בריאות.
להתחיל עם -
דיאטה קפדנית האוסרת על החולה לאכול מזונות רבים-
בעיקר כאלו שמכילים סוכר מזוקק (סוכר לבן, ריבות,
דבש, סוכר פירות ועוד מזונות רבים) אפילו רוב תחליפי הסוכר אסורים,
יש רק תחליפים ספציפיים שמותרים לשימוש.
כמו כן קמח לבן, מאפים, דגנים ותבואות שאינם מלאים וסוגי פחמימות שונות
(תלוי בעוצמת הקנדידה, במקרים רבים אסור גם מוצרי חיטה),
יש רק תבואות מסוימות ודגנים מסוימים שמותרים לשימוש - למשל אורז מלא- מותר תמיד.
ישנן תבואות שונות וקמחים שונים המותרים במצבים שונים,
היום ישנם תחליפים שונים ללחם שמותרים לאכילה.
במהלך הריפוי מותר להחזיר בהדרגה מוצרים שונים.
חל איסור על כל מה שמכיל שמרים,
פטריות או מוצרים שהותססו עי" שמרים- קיימים מוצרים רבים מסוג זה.
וגם מוצרים שקשה לדעת שהם עוברים תהליכי התססה לדוגמה -
מלפפונים חמוצים, פטריות, אלכוהול,
ועוד רשימה של מזונות רבים שמוחבאים בתוך מאכלים שונים
(אם כי יש כאן יוצאי דופן ומוצרים מסוימים שמותר לאכול בכמות קטנה).
אסור בהחלט - אלכוהול, ולא כדאי או רצוי לאכול מזונות ממריצים,
כמו תה וקפה.
אסורים בהחלט - מזונות המכילים הרבה שומנים רוויים.
רוב הפירות ואף ירקות מסוימים (לפחות בהתחלה).
נראה כאילו לא נותר דבר לאכול ???
זה ממש לא נכון, יש מזונות רבים המותרים לאכילה ויש מזונות אף שמטיבים עם המצב,
כמו כן היום ישנם תחליפים רבים במזון,
כך שהדבר פחות מהווה בעיה והדיאטה יכולה אפילו להיות טעימה
(אני מאמינה שעל מנת להצליח בכל דיאטה חשוב שהיא תהיה מותאמת אישית לאדם,
והוא יאהב את מה שהוא אוכל).
בכל מקרה חשוב להיוועץ באיש מקצוע מכיוון שהדיאטה מאוד מיוחדת וספציפית,
ולעיתים היא צריכה להיות שונה מאדם לאדם וממצב זה או אחר,
כמו כן יש בה מספר שלבים עד שמגיעים לריפוי.
הפסקת אכילה של מוצרים אלו על דעת עצמך עלולה להוביל למחסורים תזונתיים ולחולשה גדולה אף יותר.
תוספי מזון מומלצים-
ישנם תוספי מזון רבים ופורמולות שונות
1. אסידופילוס וביפידום -
החיידקים הטובים של פלורת המעיים - אלו חיידקים הטובים המגינים מפני זיהומים וחיידקים שליליים,
ולכן מטיבים עם מערכת העיכול ומערכת החיסון של האדם.
נטילת אנטיביוטיקה קוטלת את החיידקים הנ"ל ולכן פוגעת במערכת ההגנה של הגוף .
מומלץ תמיד לאחר נטילת אנטיביוטיקה לקחת תוסף של חיידקים כאלו.
ישנם עוד המון תוספים שעוזרים לקטול את הפטרייה- אך חלקם אינם מתאימים לחלק מהאנשים.
לדוגמה - שום נחשב כאנטיביוטיקה טבעית- הוא קוטל חיידקים וזיהומים שונים,
במקרים רבים עוזר, אך לעיתים אינו מתאים בעיקר אם אדם סובל גם מסינדרום שמאובחן כחום בקיבה,
דבר העלול להחמיר את המצב.
ישנם תוספי מזון רבים נוספים, אך תמיד יש לקחת אותם לאחר המלצה של איש מקצוע.
(חיידקים חיוביים בד"כ מתאימים לכולם).
אני מכירה אנשים שסבלו שנים, ולא הבינו מה ואיפה הבעיה שלהם,
ניסו כל טיפול אפשרי, הוציאו המון כספים, בכל פעם התייאשו מחדש.
מצבם המשיך להכביד עליהם , חשו תחושות עייפות וטישטוש,
במקרים מסוימים - אף לא הצליחו לרדת במשקל ולא הבינו למה זה...
רק לאחר איבחון שאמר שהינם סובלים מקנדידה,
טופלו והשיגו שיפור משמעותי במצבם הגופני והנפשי כאחד ובאיכות חייהם.
כאשר אוכלוסיית חיידקי המעיים במצב תקין (פלורת המעיים תקינה)
ומערכת החיסון מתפקדת טוב - ישנו איזון חיובי- כלומר הרבה חיידקים טובים,
לעומת שליליים ומידת הגידול של הקנדידה נמוכה- היא קיימת אבל לא גורמת נזק.
קיימים מקרים בהם יש גידול מופרז של הפטרייה ופלורת המעיים -
לא מצליחה להגן על הגוף מפניה.
גורמים לגדילת יתר של קנדידה-
שימוש ממושך באנטיביוטיקה - הורג בין היתר גם את החיידקים הטובים
"החפים מפשע" ולכן פוגעת בפלורת המעיים, לאחר שימוש נרחב באנטיביוטיקה,
יש אנשים הסובלים מבעיות עיכול ומגידול יתר של פטריות בגוף
(בין היתר גם פטריות וגינליות).
לכן חשוב כל-כך בכל מקרה של נטילת אנטיביוטיקה -
לפצות את הפלורה הטבעית של המעיים ע"י תוסף טבעי של חיידקים פרוביוטיים
(המכיל אסידופולוס וביפידום).
גלולות למניעת הריון- מגדילות את הסיכוי לחלות בקנדידה.
תרופות קורטיקו- סטרואידיות
צריכה רבה של סוכרים מזוקקים ושמרים- הקנדידה היא פטרייה שניזונה ממזונות אלו,
זה מצע הגידול שלה ולכן אנשים הסובלים מבעיה זו,
פעמים רבות מרגישים תשוקה בלתי מוסברת למזונות מתוקים, בצקים, מאפים וכו'.
מתח/ STRESS- מחליש את מערכת החיסון של הגוף,מערכת ההגנה שלו,
ובנוסף גורם להפרשת הורמונים המשפיעים על רמות הסוכר בגוף ולכן על גידול הפטרייה.
סימפטומים נפוצים-
הקנדידה אמנם מקורה במערכת העיכול, במעי, אך יכולה לפלוש משם כמעט לכל מערכות הגוף השונות.
הקנדידה מפריעה לספיגה של מרכיבים חיוניים לגוף (חומצות אמינו,
ויטמינים ומרכיבים נוספים) מחלישה את מערכת החיסון ועלולה להחליש את הגוף כולו.
היא יכולה לפלוש מדפנות המעי או דרך האנוס למערכת המין והשתן (בעיקר אצל נשים)
ומאזורים אלו לדם ולכל יתר הגוף.
על כל אדם היא משפיעה בדרך קצת שונה, לעיתים רק חלק מהמערכות נפגעות,
מספיק שאתה סובל רק מחלק מהסימפטומים כדי לחשוד שמדובר בבעיה זו.
למה גורמת הקנדידה?
נפיחות בבטן, גזים, התכווצויות במעיים, גירוי בפי הטבעת ושינוי בתפקוד המעיים,
כאבי בטן, שלשול, עצירות, תסמונת המעי העצבני. ריר בצואה.
סימפטומים הקשורים למערכת השתן ואיברי המין- פטרייה בנרתיק,
זיהומים חוזרים בשלפוחית השתן, הפרשות וגינליות, גירודים.
אין אונות, ירידה בתשוקה המינית, תכיפות גבוהה במתן שתן.
סימפטומים הקשורים למערכת ההורמונלית- תופעות הקשורות למחזור - כאבים, נפיחות,
PMS (תסמונת טרום ויסתית- המתבטאית ב-עצבנות,
מתח, כאבים ותשוקה גדולה למתוקים בתקופה שלפני המחזור)
או אי סדירות במחזור.
מערכת העצבים- שינויים במצב הרוח, דיכאון, עצבנות, חוסר ריכוז, ירידה בזיכרון.
מערכת החיסון- חולשה כללית, אלרגיות, רגישות לכימיקלים (לריח טבק, בשמים ועוד),
גודש באף או הפרשות, פה יבש, ריח רע בנשימה, כאבי שרירים, כאבי מפרקים, התקררויות תכופות.
בנוסף- תשוקה מוגזמת לפחמימות יתר, לסוכרים ולשמרים.
עייפות, כבדות, תחושת ערפול וטשטוש.
לעיתים קרובות הבעיה גורמת לתגובות אלרגיה לרעלנים בסביבה ובמזון.
האדם עלול להפוך להיות אלרגי למזונות רבים.
במקרים חמורים, אם בעיה זו לא מטופלת לאורך זמן,
היא עלולה לגרום למחלות קשות של מערכת החיסון ומחלות אוטואימוניות
(בהן הגוף תוקף את עצמו כאילו היה גורם זר).
מהי קנדידה בראייה סינית ???
מצב של גידול יתר של קנדידה נחשב כ עודף לחות בגוף המתבטא בתחושת כבדות,
מחשבה לא ממוקדת, חוסר וריכוז, טשטוש מחשבתי,
אפשרות גבוהה להידבקות בשמרים ומיקרואורגניזמים אחרים,
מצבים של הצטברות ליחה בגוף- כמו בצקות ועודף הפרשת ליחה.
חלק גדול מהסימפטומים קשורים גם לחוסר איזון באיברים שונים,
לדוגמה- חולשה, עייפות, נפיחות בבטן, בעיות עיכול, חוסר ריכוז,
תשוקה למתוקים יכולים להיות קשורים למצב של חולשת אנרגיית (צ'י) הטחול.
עצבנות, שינויים במצב-רוח, כאבי מחזור,
תסמונת טרום ויסתית- מתארים מצב של חסימת צ'י הכבד.
הסיבות להיווצרות מצב זה -
ליחה נגרמת בשל אכילת יתר של מזונות יוצרי ליחה- אכילת מזונות קרים, מתוקים מידי.
עפ"י הרפואה הסינית אכילה לאורך זמן של מזונות שלא עברו כלל בישול
(לדוגמה פירות וירקות טריים) מחלישה את מערכת העיכול ואת הטחול
(בעיקר באנשים שמראש סובלים מחולשה של מערכת זו, נטייה לשלשולים וכו').
מעט חימום (הקפצה מהירה במחבט בחום גבוה) מקל מאוד על תהליך העיכול.
כמו כן מזיקים-
מזונות אלכוהוליים, רעלים, עודף אכילה וצירופי מזון מורכבים.
אנטיביוטיקה מלבד העובדה שהיא פוגעת בחיידקים הטובים במעיים
יש לה איכות מקררת וזוהי סיבה נוספת לפגיעה במערכת העיכול.
גלולות למניעת הריון- גורמות לחוסר איזון במערכת ההורמונלית ובאיברים- הטחול והכבד.
לאיברים אלו חשיבות רבה בתפקוד מערכת העיכול, המחזור ועוד.
הכבד נפגע גם ממתח, רגשות מודחקים, כעסים, רעלים, אלכוהול,
מזון מטוגן ושומני, מזון תעשייתי (ג'אנק פוד).
אז מה עושים ???
אם אתם חושדים שאתם סובלים מקנדידה גשו לאיש מקצוע שיערוך אבחון ויברר -
אם מדובר באמת בבעיה זו או בחוסר איזון אחר ויפנה אתכם לבדיקות במידת הצורך.
(בדיקה להימצאות קנדידה מתבצעת בד"כ באמצעות דגימת צואה).
להתחיל ולהשתדל - להימנע משימוש בגלולות,בתרופות
ובאנטיביוטיקה באם ישנה אלטרנטיבה אחרת.
אם אתם נחשפים למתח רב בחיי היומיום - השתדלו להפחית את הגורמים למתח בחיי היומיום,
השתדלו למצוא דרכים להירגע- לצאת מהשיגרה הלוחצת- לקחת חופש,
לנוח, לשמוע מוסיקה, לטייל, לצאת להליכה בחוץ,
לפנק את עצמכם באמבטיה חמה ובטיפולים מרגיעים במגע- שיאצו,
רפלקסולוגיה וכו' (לאחר טיפול טוב תצאו בתחושה של רעננות, כאילו נולדתם מחדש).
מה יש, למה לא ? מגיע לכם !!!
אפ אובחנתם כסובלים מקנדידה תקבלו ייעוץ מפורט שיכלול דיאטה מתאימה,
ושימוש בתוספי מזון- ויטמינים וצמחי מרפא שיגרמו לעצירת התפתחות הקנדידה,
ובמשך הזמן להורדה משמעותית ברמתה, הדיאטה היא לא קלה,
וצריך להתמיד בה לאורך זמן, אך רק בדרך זו תוכלו להשיג הקלה משמעותית במצבכם.
טיפול בקנדידה הוא אינו פשוט - ויכול לקחת מספר חודשים עד לריפוי,
והסבלנות משתלמת ביותר וברוב המקרים כאשר אדם זוכה שוב לאיכות החיים,
לתחושת בריאות שליוותה אותו בעבר, שכח כבר שאפשר להרגיש כל-כך טוב-
הוא מתמלא מוטיבציה ורצון להתמיד בתזונה המיוחדת הזו מתוך הבנה שזה מה שמביא לו בריאות.
להתחיל עם -
דיאטה קפדנית האוסרת על החולה לאכול מזונות רבים-
בעיקר כאלו שמכילים סוכר מזוקק (סוכר לבן, ריבות,
דבש, סוכר פירות ועוד מזונות רבים) אפילו רוב תחליפי הסוכר אסורים,
יש רק תחליפים ספציפיים שמותרים לשימוש.
כמו כן קמח לבן, מאפים, דגנים ותבואות שאינם מלאים וסוגי פחמימות שונות
(תלוי בעוצמת הקנדידה, במקרים רבים אסור גם מוצרי חיטה),
יש רק תבואות מסוימות ודגנים מסוימים שמותרים לשימוש - למשל אורז מלא- מותר תמיד.
ישנן תבואות שונות וקמחים שונים המותרים במצבים שונים,
היום ישנם תחליפים שונים ללחם שמותרים לאכילה.
במהלך הריפוי מותר להחזיר בהדרגה מוצרים שונים.
חל איסור על כל מה שמכיל שמרים,
פטריות או מוצרים שהותססו עי" שמרים- קיימים מוצרים רבים מסוג זה.
וגם מוצרים שקשה לדעת שהם עוברים תהליכי התססה לדוגמה -
מלפפונים חמוצים, פטריות, אלכוהול,
ועוד רשימה של מזונות רבים שמוחבאים בתוך מאכלים שונים
(אם כי יש כאן יוצאי דופן ומוצרים מסוימים שמותר לאכול בכמות קטנה).
אסור בהחלט - אלכוהול, ולא כדאי או רצוי לאכול מזונות ממריצים,
כמו תה וקפה.
אסורים בהחלט - מזונות המכילים הרבה שומנים רוויים.
רוב הפירות ואף ירקות מסוימים (לפחות בהתחלה).
נראה כאילו לא נותר דבר לאכול ???
זה ממש לא נכון, יש מזונות רבים המותרים לאכילה ויש מזונות אף שמטיבים עם המצב,
כמו כן היום ישנם תחליפים רבים במזון,
כך שהדבר פחות מהווה בעיה והדיאטה יכולה אפילו להיות טעימה
(אני מאמינה שעל מנת להצליח בכל דיאטה חשוב שהיא תהיה מותאמת אישית לאדם,
והוא יאהב את מה שהוא אוכל).
בכל מקרה חשוב להיוועץ באיש מקצוע מכיוון שהדיאטה מאוד מיוחדת וספציפית,
ולעיתים היא צריכה להיות שונה מאדם לאדם וממצב זה או אחר,
כמו כן יש בה מספר שלבים עד שמגיעים לריפוי.
הפסקת אכילה של מוצרים אלו על דעת עצמך עלולה להוביל למחסורים תזונתיים ולחולשה גדולה אף יותר.
תוספי מזון מומלצים-
ישנם תוספי מזון רבים ופורמולות שונות
1. אסידופילוס וביפידום -
החיידקים הטובים של פלורת המעיים - אלו חיידקים הטובים המגינים מפני זיהומים וחיידקים שליליים,
ולכן מטיבים עם מערכת העיכול ומערכת החיסון של האדם.
נטילת אנטיביוטיקה קוטלת את החיידקים הנ"ל ולכן פוגעת במערכת ההגנה של הגוף .
מומלץ תמיד לאחר נטילת אנטיביוטיקה לקחת תוסף של חיידקים כאלו.
ישנם עוד המון תוספים שעוזרים לקטול את הפטרייה- אך חלקם אינם מתאימים לחלק מהאנשים.
לדוגמה - שום נחשב כאנטיביוטיקה טבעית- הוא קוטל חיידקים וזיהומים שונים,
במקרים רבים עוזר, אך לעיתים אינו מתאים בעיקר אם אדם סובל גם מסינדרום שמאובחן כחום בקיבה,
דבר העלול להחמיר את המצב.
ישנם תוספי מזון רבים נוספים, אך תמיד יש לקחת אותם לאחר המלצה של איש מקצוע.
(חיידקים חיוביים בד"כ מתאימים לכולם).
אני מכירה אנשים שסבלו שנים, ולא הבינו מה ואיפה הבעיה שלהם,
ניסו כל טיפול אפשרי, הוציאו המון כספים, בכל פעם התייאשו מחדש.
מצבם המשיך להכביד עליהם , חשו תחושות עייפות וטישטוש,
במקרים מסוימים - אף לא הצליחו לרדת במשקל ולא הבינו למה זה...
רק לאחר איבחון שאמר שהינם סובלים מקנדידה,
טופלו והשיגו שיפור משמעותי במצבם הגופני והנפשי כאחד ובאיכות חייהם.