שנים רבות טענו כי מנת תפוח יומית מרחיקה אותנו מרופאים ומחלות
אבל הבננה עוברת אותו בגדול.
מספר מחקרים אמריקאים הוכיחו כי הפרי הטעים הוא לא רק תוספת אנרגיה.
**ונתחיל מהסימפטום שרבים לוקים בו
**הדיכאון - מכון mind האמריקאי
ביצע מחקר באנשים שסבלו מדכאון - לאחר אכילת בננות חל שיפור ניכר
בהרגשת המטופלים במחקר.
במחקר גילו כי יש בבננה טריפטוטאן - סוג של פרוטואין שהגוף הופך אותו
לסירטונין. תרומת הסירטונין כידוע משחררת וגורמת לשיפור במצב הרוח.
האדם מרגיש תחושת אושר.
**הבננה מרגיעה את מערכת העצבים בגלל התכולה הגבוהה של קבוצת ויטמיני B
המכון לפסיכולוגיה באוסטריה ערך מחקר על אנשים שעבדו בעומס ולחצי עבודה
אשר בדרך כלל מחפשים "ארוחות נחמה, המכילות שומנים,פחמימות, מזון מטוגן
ומזון עתיר סוכר כמו שוקולד.
במכון בדקו 5000 בני אדם ונוכחו לדעת כי השמנים מבין האנשים שנבדקו
עבדו בעבודה עם לחץ וסטרס גבוה.
המחקר סיכם כי כדי למנוע מהאנשים יצר בלתי נשלט למזון עתיר שומנים וסוכרים
יש לאזן את רמות הסוכר בדם, כן הוכח כי חטיף עשיר בפחמימות מורכבות כמו הבננה
הביא לשמירה על רמות סוכר מאוזנות.
** סטרס - פוסטיום הוא מינרל חיוני שעוזר לשמר את נורמת פעילות הלב - הפוסטיום
שולח חמצן למוח ומווסת את רמת הנוזלים בגוף.
אדם במצב של סטרס - קצב חילוף החומרים גדל ורמת הפוסטיום יורדת.
אכילת חטיף הבננה עוזרת לשליטה ולסיסות ירידה ברמת הפוסיום.
** נשים עם תופעות קדם מחזור שצרכו בננות התופעות נעלמו.
ולמה? בננה מכילה b6 אשר מווסת את רמות הסוכר בדם ומשפיע על מצב הרוח.
**כן מכיל הפרי ברזל ברמה גבוהה מאוד, ברזל כידוע מעודד את ייצור
ההמוגלובין בדם. לכן הפרי טוב וכול לעזור לאנשים הסובלים מאנמיה.
**לחץ דם - בננה מכילה כמות גדולה של אשלגן(שאינו מלח) לכן אשלגן
בפרי עוזר להורדת לחץ דם. כידוע הפחתת לחץ דם עוזרת להפחית את הסכנה
ללקות בהתקפי לב.
**שטפי דם - במחקר שנערך על ידי המאגזין האנגלי לרפואה - הוכיחו כי צריכת בננות
בתפריט היומי שלנו יכול לצמצם עד 40% את סכנת המוות כתוצאה מדימום
כיום מינהל התרופות האמריקאי (ה-fda ) החליט לאפשר למגדלי הבננות בארה"ב
לפרסם כי לבננות תכונות לשיפור הבריאות.
**קשב וריכוז - מחקר שנערך בבית ספר באנגליה - הוסיפו לתפריט התלמידים בזמן מבחנים
צריכה של 3 מנות בננה ביום ובדקו האם יהיה שינוי ביכולת השכלית של התלמידים.
המחקר שלהם הוכיח כי האשלגן בתוך הפרי עוזר לתהליך הלמידה, כן לאחר אכילת הפרי
היתה לנבחנים יכולת ריכוז גבוהה מאוד.
**עצירות - תזונה יומית בסיבים המכילה בננות יכולה להביא לפעילות מעיים תקינה
ובעיות עיכול ללא צורך שימוש במשלשלים.שימוש בפרי מסדיר את פעילות מערכת העיכול.
הפרי גם נוגד חומציות מרגיע ומקל על צרבות.בננה מונעת גירויים במעיים בכך שהיא מכסה
את ריריות הקיבה בשכבת הגנה. הפרי היחיד שלא צריך לבשל אותו כדי לנטרל חומציות קיבה.
**בחילות בוקר בהריון - בננה כחטיף בין הארוחות עוזרת לווסת רמות סוכר בדם
ומונעת בחילות בוקר.
**עקיצות יתושים - החלק הפנימי של הקליפה במריחה על עקיצות - מוריד נפיחות
גירויים של העקיצות ומרגיע גירוד באופן משמעותי.
** בתרבויות רבות הוכח כי זהו פרי מרענן ומפחית את חום הגוף.
בתאילנד נשים נוהגות לאכל בננות כדי להבטיח לידה של עובר בחום גוף תקין ורענן.
בגלל ויסות חום הגוף הבננה טובה גם לגלי החום בגיל המעבר.
**גמילה מעישון - בגלל תכולה הגבוהה של B6 ו-B12, פוסטיום ומגנזיום -
בגלל מרכיבים אלו הבננה מאפשרת התמודדות עם התחושה של חוסר בניקוטין.
בבננה לעומת התפוח קיימים פי 4 פרוטואינים, פי שניים פחמימות, פי שלוש זרחן
ופי חמש ויטמין A וברזל הפרי מכיל ויטמינים ומינרלים יותר מפירות אחרים,
הוא עשיר בפוסטיום ונחשב לאחד המזונות הטובים ביותר.
נסיים בנימה אופטימית - שהפירות יכולים להטיב עמנו.
בננה או שתיים ביום תרחיק מאיתנו את הרופאים.
אבל הבננה עוברת אותו בגדול.
מספר מחקרים אמריקאים הוכיחו כי הפרי הטעים הוא לא רק תוספת אנרגיה.
**ונתחיל מהסימפטום שרבים לוקים בו
**הדיכאון - מכון mind האמריקאי
ביצע מחקר באנשים שסבלו מדכאון - לאחר אכילת בננות חל שיפור ניכר
בהרגשת המטופלים במחקר.
במחקר גילו כי יש בבננה טריפטוטאן - סוג של פרוטואין שהגוף הופך אותו
לסירטונין. תרומת הסירטונין כידוע משחררת וגורמת לשיפור במצב הרוח.
האדם מרגיש תחושת אושר.
**הבננה מרגיעה את מערכת העצבים בגלל התכולה הגבוהה של קבוצת ויטמיני B
המכון לפסיכולוגיה באוסטריה ערך מחקר על אנשים שעבדו בעומס ולחצי עבודה
אשר בדרך כלל מחפשים "ארוחות נחמה, המכילות שומנים,פחמימות, מזון מטוגן
ומזון עתיר סוכר כמו שוקולד.
במכון בדקו 5000 בני אדם ונוכחו לדעת כי השמנים מבין האנשים שנבדקו
עבדו בעבודה עם לחץ וסטרס גבוה.
המחקר סיכם כי כדי למנוע מהאנשים יצר בלתי נשלט למזון עתיר שומנים וסוכרים
יש לאזן את רמות הסוכר בדם, כן הוכח כי חטיף עשיר בפחמימות מורכבות כמו הבננה
הביא לשמירה על רמות סוכר מאוזנות.
** סטרס - פוסטיום הוא מינרל חיוני שעוזר לשמר את נורמת פעילות הלב - הפוסטיום
שולח חמצן למוח ומווסת את רמת הנוזלים בגוף.
אדם במצב של סטרס - קצב חילוף החומרים גדל ורמת הפוסטיום יורדת.
אכילת חטיף הבננה עוזרת לשליטה ולסיסות ירידה ברמת הפוסיום.
** נשים עם תופעות קדם מחזור שצרכו בננות התופעות נעלמו.
ולמה? בננה מכילה b6 אשר מווסת את רמות הסוכר בדם ומשפיע על מצב הרוח.
**כן מכיל הפרי ברזל ברמה גבוהה מאוד, ברזל כידוע מעודד את ייצור
ההמוגלובין בדם. לכן הפרי טוב וכול לעזור לאנשים הסובלים מאנמיה.
**לחץ דם - בננה מכילה כמות גדולה של אשלגן(שאינו מלח) לכן אשלגן
בפרי עוזר להורדת לחץ דם. כידוע הפחתת לחץ דם עוזרת להפחית את הסכנה
ללקות בהתקפי לב.
**שטפי דם - במחקר שנערך על ידי המאגזין האנגלי לרפואה - הוכיחו כי צריכת בננות
בתפריט היומי שלנו יכול לצמצם עד 40% את סכנת המוות כתוצאה מדימום
כיום מינהל התרופות האמריקאי (ה-fda ) החליט לאפשר למגדלי הבננות בארה"ב
לפרסם כי לבננות תכונות לשיפור הבריאות.
**קשב וריכוז - מחקר שנערך בבית ספר באנגליה - הוסיפו לתפריט התלמידים בזמן מבחנים
צריכה של 3 מנות בננה ביום ובדקו האם יהיה שינוי ביכולת השכלית של התלמידים.
המחקר שלהם הוכיח כי האשלגן בתוך הפרי עוזר לתהליך הלמידה, כן לאחר אכילת הפרי
היתה לנבחנים יכולת ריכוז גבוהה מאוד.
**עצירות - תזונה יומית בסיבים המכילה בננות יכולה להביא לפעילות מעיים תקינה
ובעיות עיכול ללא צורך שימוש במשלשלים.שימוש בפרי מסדיר את פעילות מערכת העיכול.
הפרי גם נוגד חומציות מרגיע ומקל על צרבות.בננה מונעת גירויים במעיים בכך שהיא מכסה
את ריריות הקיבה בשכבת הגנה. הפרי היחיד שלא צריך לבשל אותו כדי לנטרל חומציות קיבה.
**בחילות בוקר בהריון - בננה כחטיף בין הארוחות עוזרת לווסת רמות סוכר בדם
ומונעת בחילות בוקר.
**עקיצות יתושים - החלק הפנימי של הקליפה במריחה על עקיצות - מוריד נפיחות
גירויים של העקיצות ומרגיע גירוד באופן משמעותי.
** בתרבויות רבות הוכח כי זהו פרי מרענן ומפחית את חום הגוף.
בתאילנד נשים נוהגות לאכל בננות כדי להבטיח לידה של עובר בחום גוף תקין ורענן.
בגלל ויסות חום הגוף הבננה טובה גם לגלי החום בגיל המעבר.
**גמילה מעישון - בגלל תכולה הגבוהה של B6 ו-B12, פוסטיום ומגנזיום -
בגלל מרכיבים אלו הבננה מאפשרת התמודדות עם התחושה של חוסר בניקוטין.
בבננה לעומת התפוח קיימים פי 4 פרוטואינים, פי שניים פחמימות, פי שלוש זרחן
ופי חמש ויטמין A וברזל הפרי מכיל ויטמינים ומינרלים יותר מפירות אחרים,
הוא עשיר בפוסטיום ונחשב לאחד המזונות הטובים ביותר.
נסיים בנימה אופטימית - שהפירות יכולים להטיב עמנו.
בננה או שתיים ביום תרחיק מאיתנו את הרופאים.